Mam nadzieję, że każdy z Was ma spokojne, rodzinne święta. Ja jak co roku na brak atrakcji nie mogę narzekać, stad też taki szybki, bardziej obrazkowy niż opisowy post. Ciastka, które dziś możecie obejrzeć, to mała część świątecznej serii wypieków, które przygotowywałam rodzinie i znajomym.
Przy wykonaniu tych pyszności znowu przydała mi się wykrawaczka do masy cukrowej w kształcie płatka śniegu, którą widzieliście w akcji już wcześniej przy TYCH CZERWONYCH CIASTECZKACH. W tym przypadku jednak tło zdobienia wykonałam klasycznym białym LUKREM KRÓLEWSKIM. Od razu na wilgotny lukier przytwierdziłam wycięte z błękitnej masy cukrowej gwiazdeczki oraz maleńkie srebrne perełki cukrowe. Jak widać dodatkowo przed wstawieniem ciastek do piekarnika zrobiłam w nich małe dziurki (słomką) i po udekorowaniu przeciągnęłam przez nie wstążeczki – dzięki temu zyskałam jadalne ozdoby choinkowe :)Jak Wam się podoba takie mroźne zdobienie? Przygotowywaliście jakieś dobrocie na święta jako prezenty dla bliskich?