No dobra, oficjalnie mamy wiosnę! Rozpoczynamy ją z tymi pięknymi, pełnymi koloru różanymi ciasteczkami! :)Może kojarzycie, że już jakiś czas temu pokazywałam Wam moje pierwsze próby wykonania różyczek z masy cukrowej (TUTAJ). Od tego momentu moje skille się nieco podniosły (przynajmniej lubię tak myśleć!), więc dziś chciałam Wam pokazać kolejną wersję tych pięknych kwiatków :) Do ich wykonania użyłam kolorowej masy cukrowej, kilku foremek w kształcie płatków oraz okrągłych i spiczastych narzędzi do dekoracji do uformowania cienkich płatków. Przy tego typu ozdobach ważne jest, aby pozwolić im nieco przeschnąć i utrwalić swój kształt (wykorzystałam do tego opakowanie po czekoladkach – listki idealnie się w nie wpasowały tworząc łukowate kształty). Kruche ciasteczka pokryłam błękitnym lukrem królewskim, na którym dodatkowo namalowałam białe lukrowe kropeczki. Kiedy lukier wysechł przytwierdziłam do niego zielone płatki oraz kwiatki.U Was też taka piękna wiosna za oknem? Mam nadzieję, że już tak zostanie i niedługo takie kwiatuszki będziemy oglądać na żywo :) Udanej niedzieli wszystkim! :)
Róże z masy cukrowej – Tutorial
previous post