Róże z masy cukrowej – Tutorial

No dobra, oficjalnie mamy wiosnę! Rozpoczynamy ją z tymi pięknymi, pełnymi koloru różanymi ciasteczkami! :)OLYMPUS DIGITAL CAMERAMoże kojarzycie, że już jakiś czas temu pokazywałam Wam moje pierwsze próby wykonania różyczek z masy cukrowej (TUTAJ). Od tego momentu moje skille się nieco podniosły (przynajmniej lubię tak myśleć!), więc dziś chciałam Wam pokazać kolejną wersję tych pięknych kwiatków :) Do ich wykonania użyłam kolorowej masy cukrowej, kilku foremek w kształcie płatków oraz okrągłych i spiczastych narzędzi do dekoracji do uformowania cienkich płatków. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Przy tego typu ozdobach ważne jest, aby pozwolić im nieco przeschnąć i utrwalić swój kształt (wykorzystałam do tego opakowanie po czekoladkach – listki idealnie się w nie wpasowały tworząc łukowate kształty). OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kruche ciasteczka pokryłam błękitnym lukrem królewskim, na którym dodatkowo namalowałam białe lukrowe kropeczki. Kiedy lukier wysechł przytwierdziłam do niego zielone płatki  oraz kwiatki.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAU Was też taka piękna wiosna za oknem? Mam nadzieję, że już tak zostanie i niedługo takie kwiatuszki będziemy oglądać na żywo :) Udanej niedzieli wszystkim! :)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author

PolishCookie

  • cudowne! <3

  • PRZECUDNE!!!! :O wow, brak słów!:)

  • O jejku! ja bym tego nie zjadła… Postawiłabym w pudełku na biurku i patrzyła z zachwytem!! aż żal zjeść. Ślicznie to wygląda :) mistrz!

  • MAGDA

    Pięknie CI wyszły :)
    Przyznam ze byłabym chętna na tutorial tych różyczek w Twoim wykonaniu :)

    • Spoko, będę pamiętać i zmontuję jakąś instrukcję w wolnej chwili :)