To już za chwilę! Przede mną nowe wyzwanie – już w najbliższą sobotę wystąpię w roli prowadzącej warsztaty cukiernicze! We współpracy z Akademią Sztuki Cukierniczej w Gdyni organizujemy prawdziwe kwiatowe szaleństwo – w sam raz na wiosnę, prawda? Żeby nie było zbyt typowo – kwiaty będą z papieru jadalnego, a dekorować będziemy torty. Bo czemu nie :)
Pamiętacie te śliczne, zwijane różyczki? Jeśli śledzicie mojego bloga od co najmniej 2 lat to mogliście ogarnąć już nawet instrukcję ich wykonania, którą pokazywałam Wam TUTAJ. Tam oczywiście zaprezentowałam samą bazę tej kwiatowej dekoracji, dzisiaj mogę śmiało powiedzieć, że chyba progres twórczy jest. Zresztą oceńcie sami :)
Jeśli też chcecie nauczyć się tworzyć takie dekoracje (oraz mnóstwo innych!) to zapraszam do Gdyni na warsztaty! Na najbliższą sobotę mamy już tylko jedno wolne miejsce, ale planujemy kolejne terminy w maju, więc koniecznie śledźcie mojego Facebooka oraz stronę Akademii, gdzie znajdziecie cały harmonogram spotkań.
Strasznie, ale to strasznie się cieszę! Oczywiście stres będzie ogromny, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i uda mi się przekazać całą moją wiedzę na temat, jakim są kwiaty z papieru jadalnego. Od momentu, w którym przygotowywałam te przykładowe dekoracje, wymyśliłam już siedemdziesiąt kolejnych wzorów – widzę wieeeelki potencjał w tym nietypowym materiale i jak już zapowiadałam – zamierzam być pionierką w tym temacie :)
PS. Cudne zdjęcia wykonała Emilia Wronowska.